4
2

36 min spelfilm

Ligga sked

Studenten som avslöjas med illegal verksamhet i studentrummet

I ett försök att motverka utanförskap och ensamhet har studenten Lisa i hemlighet startat upp en mysverksamhet inne på studentrummet. När verksamheten avslöjas anklagas Lisa för prostitution och tvingas till att försvara både sig själv och sin verksamhet.

  • Rasmus Lodenius
  • 2013
  • Stockholm
  • 1 356
  • Drama
Om filmskaparna

Skriven, regisserad och producerad av Rasmus Lodenius.

I rollerna: Natalie Minnevik, Anastasios Soulis, Hanna Ullerstam, Happy Jankell, Douglas Enhager, med flera.
Producerad av GråZon Film i samarbete med LJScreenWorks.
Med stöd från Filmbasen.

Premiärvisades på Göteborgs Filmfestival 2014.

Vi är GråZon Film. Vi är LJScreenWorks.
Tillsammans gör vi allt från actionfilmer och pirathistorier till lågmälda relationsdramer och uppväxtskildringar.

Showreel: www.youtube.com/watch?v=tCiTzV7OROU

Voodoo Films recension

Sociologistudenten Lisa bedriver illegal mys-terapiverksamhet på sitt studentrum, där hon gosar med vilt främmande människor. De ligger sked tillsammans i hennes säng.

En film som kretsar kring utanförskap och det vi alla människor egentligen vill ha är ju inte sex utan intimitet. Beröring är så viktigt, speciellt i ett sådant samhällsklimat som det är i Sverige – att någon bara lyssnar på en, att man känner att någon bryr sig är någon så fundamentalt livsnödvändigt. Men var går gränsen? Är det känslomässig prostitution Lisa bedriver och gör hon kanske mer skada än nytta?

Det stora problemet med filmen är att man inte förstår huvudpersonens agerande, varför ger hon så mycket av sig själv? Själva ramberättelsen haltar väldigt mycket i sin trovärdighet. Och som film fungerar inte upplägget något vidare, men som diskussionsunderlag är det alldeles utmärkt. Många intressanta frågeställningar dyker upp, exempelvis om sex kontra närhet. Är intimitet ett värre svek än sex?

Betyg: ★★

Skriv recension