0
2

5 min spelfilm

Ett reportage - Hästar finns inte

Beviset för att hästar inte finns

Reporten Hilding Olsson visar oss vad som döljer sig bakom lögnerna om hästars existens. Snabbt och effektivt ställer han en stackars hästskötare mot väggen med obekväma frågor.

  • Henning Larsson Müller
  • 2013
  • Gävle
  • 928
Om filmskaparna

Vi är ett gäng filmare från Gävle som träffas och spelar in filmer så ofta vi kan. Av ren tur så har vi utbildade makeup artist, utbildade stuntmän, utrustning osv i gruppen.
Just nu har vi flera inspelade filmer på klippbordet och flera manus färdiga att filma.

Tillsammans har vi gjort 1600-tals krigsfilmer, Star Wars -fanfilms, postapokalyptiska zombiefilmer, radioaktiva thillers (som vi vann bästa kortfilm för på Uranium Film Festival 2012).
Vi åker på minst en internationell filmfestival varje år.

Just denna lilla produktion var något vi gjorde mellan två större projekt. Vi förstår om den inte kan visas då hela idén bygger på satir som andra har hittat på. Men vi har aldrig sett någon faktiskt filma det förut.

Voodoo Films recension

Vi vet ju alla att hästar inte existerar! Och myten om att hästar finns ska reportern Hilding Olsson en gång för alla debunka - för han har sanningen som arbetsgivare.

Underfundig komedi med många roliga kommentarer som på ett kul sätt visar hur man väldigt lätt kan förvrida fakta och perspektiv. En hel del paralleller dras till religiösa människors övertygelser. Speciellt funkar detta när reportern och intervjupersonen totalt talar olika "språk" och missförstår varandra hela tiden.

Inte helt gjuten men fick ändå en hel del skratt ur mig och jag hoppas att mer sån här härlig satir dyker upp på kortfilmsfronten framöver.

Betyg: ★★★

Skriv recension