0
1

15 min spelfilm

Jag vill leva

Ta Döden i hand är ingenting man vill

Emelie (Rebecka Dahlkvist) lever i ett jobbigt förhållande med Fredrik (Benjamin Gabrielson) och de har svårt att kommunicera. En dag så får Emelie nog och de är nära att lämna varandra. Men plötsligt befinner sig Emelie inte längre i ett gräl med Fredrik. Tiden verkar ha stannat och hon tvingas konfrontera sin värsta mardröm.

  • Ante Juneholm
  • 2012
  • Nora
  • 1 008
Om filmskaparna

Jag vill leva är en kortfilm av Ante Juneholm som är producerad under 2012 i samband med växthusutbildningen UngFilmFramåt. Ett samarbetsprojekt mellan Film i Sörmland, Film i Uppland, Film i Västmanland och Film i Örebro län.

I rollerna
Rebecka Dahlkvist
Mattias Malmros
Benjamin Gabrielson

Manus & regi
Ante Juneholm

Voodoo Films recension

Mumlande och frustrerande tjej möter den vältaliga Döden (som inte spelar schack). Svart dramakomedi som både är välgjord och har bra spel av samtliga inblandade. Speciellt tjejen har ett unikt och eget uttrycksätt som på något sätt funkar (vet inte varför).

Idén känns väl inte så originell, tillika den övergripande drivkraften bakom storyn som är att Döden hela tiden ska förklara sitt ärende. Men oavsett är detta en utmärkt genomförd kortfilm och avslutningsscenen är mycket fin.

Betyg: ★★★

Skriv recension