Ta Döden i hand är ingenting man vill

Producerad: 2012 Voodoo Films betyg: ★★★★★ Visad: 863
Tack för din röst!

Jag vill leva av Ante Juneholm (Nora)

Handling

Emelie (Rebecka Dahlkvist) lever i ett jobbigt förhållande med Fredrik (Benjamin Gabrielson) och de har svårt att kommunicera. En dag så får Emelie nog och de är nära att lämna varandra. Men plötsligt befinner sig Emelie inte längre i ett gräl med Fredrik. Tiden verkar ha stannat och hon tvingas konfrontera sin värsta mardröm.

Mumlande och frustrerande tjej möter den vältaliga Döden (som inte spelar schack). Svart dramakomedi som både är välgjord och har bra spel av samtliga inblandade. Speciellt tjejen har ett unikt och eget uttrycksätt som på något sätt funkar (vet inte varför).

Idén känns väl inte så originell, tillika den övergripande drivkraften bakom storyn som är att Döden hela tiden ska förklara sitt ärende. Men oavsett är detta en utmärkt genomförd kortfilm och avslutningsscenen är mycket fin.

Längd: 15 min
Typ av film: Spelfilm —
Produktionsbolag:
Hemsida:
Filmens hemsida:
Om filmarna:

Jag vill leva är en kortfilm av Ante Juneholm som är producerad under 2012 i samband med växthusutbildningen UngFilmFramåt. Ett samarbetsprojekt mellan Film i Sörmland, Film i Uppland, Film i Västmanland och Film i Örebro län.

I rollerna
Rebecka Dahlkvist
Mattias Malmros
Benjamin Gabrielson

Manus & regi
Ante Juneholm

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm