34 min spelfilm

Haspelmannen - En flugfiskefilm från DS flugfiske

Haspelsmannen - en flugfiskefilm

Vi är stolta över att presentera Haspelmannen - vår senaste flugfiskefilm. Filmen har sedan trailern släpptes under vintern 2011 fått stor uppmärksamhet inom nordisk flugfiskemedia. Filmen handlar om tidigt vårflugfiske efter öring och regnbåge och innehåller vissa skräckfilmsinslag. Som vanligt har vi även blandat in en hel del humor, ironi och kamratskap i filmen.

  • Daniel Eriksson, Samuel Söderström
  • 2011
  • Bromma
  • 987
Om filmskaparna

Dsflugfiske.se är ett projekt som drivs av Daniel Eriksson och Samuel Söderström.
Vi delar en stor passion i livet – njutningen av att stå vid ett vatten med vakande fisk framför sig och med ett flugspö i handen. Flugfiske för oss handlar om så mycket mer än att fånga fisk – möten med människor, humor, kamratskap, att dela en passion tillsammans med någon annan, lugnet i naturen, adrenalinet i blodet, vinterns planering inför nästa säsong, flugbindning, att fånga just den där specifika fisken och så mycket mer som inte går att beskriva utan att själv ha upplevt det. Hela denna mix av känslor och levnadssätt försöker vi förmedla via vår blogg – men framförallt via våra filmer.
Vårt fokus mot film tar en allt större plats i det vi producerar. Vi försöker att skapa flugfiskefilm som inte helt går enligt den "vanliga" flugfiskefilmens modell. Vi blandar in mycket ironi, självdistans, humor och värme.
Dsflugfiske.se är idag ett hobbyprojekt och tiden vi lägger ner på detta är begränsad till vår semester och fritid.

Voodoo Films recension

Jag ska ju egentligen försöka få till lockande rubriker, men ja, ibland blir det inte bättre än det som redan står där. Haspelsmannen - en flugfiskefilm! Man måste ju kolla på det.

34 minuter senare sitter man där och inser att ja, jag har faktiskt sett 34 minuter flugfiskfilm! Vad hände?

Jo, det ska jag tala om. Det som precis hände var att en film spelades upp framför ögonen på mig som var enkel, informativ, snygg, humoristisk och faktiskt rätt så spännande. Att blanda in en subplot med en lokal sägen var verkligen pricken över i. Sen kan man klaga på att ljudet var sådär ibland och att det kanske blev lite långrandigt till och från.

Men hej, jag har precis sett en 34 minuter lång film om flugfiske, och jag fiskar inte ens själv.

Betyg: ★★★

Skriv recension