Tjej med sjukt mycket tvångstankar går på fest

Producerad: 2012 Voodoo Films betyg: ★★★★ Visad: 2 859
Tack för din röst!
5
0

Ett kilo bomull av Rasmus Lodenius (Stockholm)

Handling

Sista tentafesten. Sista chansen att träffa alla. Att träffa Henrik. Men hur gör man egentligen på en fest, när man som Viola både lider av svåra tvångstankar och är hypokondriker? En kortfilm om att våga utmana sig själv, och att inse det vackra i sina egna svagheter.

Ett kilo bomull - årets bästa kortfilm 2013

"Oj, det här var bra!" var min första tanke när eftertexten rullade. Tjej med sjukt mycket tvångstankar går på fest, vilket leder till en rad jobbiga situationer. Det känns verkligen som man är i hennes huvud och upplever hur jobbigt det är, tillika hur hon blir bemött av de omkring henne. Identifikationen är stor, alla har vi väl våra tvångstankar!

Proffsig produktion på alla plan med ypperlig regi, alla inblandade skådisar gör ett bra jobb och speciellt stor eloge till huvudrollen som förkroppsligar det hela.

Här är även ett bra exempel på ett väl genomarbetat manus, där man närmast på ett briljant sätt behållit berättelsens fokus och ton i centrum och skalat bort allt annat onödigt. Finstämd, ärlig och med ett skönt slut gör detta till en riktig höjdare till kortfilm.

Längd: 15 min
Typ av film: Spelfilm —
Produktionsbolag: LJScreenWorks
Hemsida:
Filmens hemsida:
Om filmarna:

Skriven, regisserad och producerad av Rasmus Lodenius

I rollerna: Natalie Minnevik, Douglas Enhager, Tess Lydeholt Berg, Emelie Palmquist, Jessie Lewis Skoglund, Byron Reimer Ward, m.fl.

Fotograf: Edvard Lenander

Priset Bästa skådespelare tillägnades Natalie Minnevik på Sveriges Kortfilmfestival 2013!

www.imdb.com/title/tt2401906/
www.facebook.com/ettkilobomull

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm