5
0

15 min spelfilm

Ett kilo bomull

Tjej med sjukt mycket tvångstankar går på fest

Sista tentafesten. Sista chansen att träffa alla. Att träffa Henrik. Men hur gör man egentligen på en fest, när man som Viola både lider av svåra tvångstankar och är hypokondriker? En kortfilm om att våga utmana sig själv, och att inse det vackra i sina egna svagheter.

  • Rasmus Lodenius
  • 2012
  • Stockholm
  • 3 033
Om filmskaparna

Skriven, regisserad och producerad av Rasmus Lodenius

I rollerna: Natalie Minnevik, Douglas Enhager, Tess Lydeholt Berg, Emelie Palmquist, Jessie Lewis Skoglund, Byron Reimer Ward, m.fl.

Fotograf: Edvard Lenander

Priset Bästa skådespelare tillägnades Natalie Minnevik på Sveriges Kortfilmfestival 2013!

www.imdb.com/title/tt2401906/
www.facebook.com/ettkilobomull

Voodoo Films recension

Ett kilo bomull - årets bästa kortfilm 2013

"Oj, det här var bra!" var min första tanke när eftertexten rullade. Tjej med sjukt mycket tvångstankar går på fest, vilket leder till en rad jobbiga situationer. Det känns verkligen som man är i hennes huvud och upplever hur jobbigt det är, tillika hur hon blir bemött av de omkring henne. Identifikationen är stor, alla har vi väl våra tvångstankar!

Proffsig produktion på alla plan med ypperlig regi, alla inblandade skådisar gör ett bra jobb och speciellt stor eloge till huvudrollen som förkroppsligar det hela.

Här är även ett bra exempel på ett väl genomarbetat manus, där man närmast på ett briljant sätt behållit berättelsens fokus och ton i centrum och skalat bort allt annat onödigt. Finstämd, ärlig och med ett skönt slut gör detta till en riktig höjdare till kortfilm.

Betyg: ★★★★

Skriv recension