1
0

22 min spelfilm

Fatale

Bland varulvar och blått

En neo-noir med övernaturliga inslag. En ung kvinna på väg mot sin egen undergång möter en man som kanske kan förändra allt. Men kanske är ingen av dem kapabla att hjälpa varandra, innan de tagit itu med sina egna problem. Filmen spelades in i Malmö under 2010. Den visades vid Marsrullen Filmfestival 2011.

  • Martin Wikner
  • 2010
  • Lund
  • 1 249
Om filmskaparna

Regi: Martin Wikner
Manus: Martin Wikner & Sara Löfgren König
Producenter: Sara Löfgren König & Isabell Gudmundsson

"Emelie": Stephanie Douglas Anderberg
"Mannen": Daniel Goody
"Eric": Magnus Ödéhn

Foto: Henric Oscarsson & Nils Croné
Klipp: Ida Aronson
Ljud: Martin Ljungberg
Musik: Daniel Fjellström
VFX Supervisor: Nils Croné
Scenograf: Afsaneh Larsson
Kostym & Smink: Lotta Liljenberg
Animatör: Vendela Strömbeck

Voodoo Films recension

Först kändes det bara som ytterligare en film om en tjej som är deppig och vill ta självmord, sen helt plötsligt vände den totalt och slängde in en varulv! Det gjorde i alla fall mig tvungen att se klart hela filmen.

Men i slutändan känner jag ändå att man missat målet, trots att bollen man sköt var fylld med potential. Tycker framförallt att premissen känns ytterst ogenomtänkt, och jag får känslan av att skaparna inte riktigt har något att säga. Manuset borde helt enkelt ha fått ytterligare ett gäng genomskrivningar, dels på grund av det nyss nämnda, men även karaktärerna och deras motiv hade kunnat bli bättre.

Vissa bilder är riktigt fina, och det är inget fel på känsla och stämning. Ljudet funkar även det riktigt fint. Jag hyllar försöket, och hoppas de gör fler liknande filmer i framtiden med mer erfarenhet och bättre manus.

Betyg: ★★

Skriv recension