4
2

19 min spelfilm

Gothenburg Mara

Obehaglig skräckfilm från Göteborg

Kim arbetar på städfirma och måste jobba under helgen då en lägenhet ska städas. De val hon nu ställs inför kommer att medföra stora konsekvenser både för Kim och personer i hennes omgivning.

  • Viktor Kadziolka
  • 2014
  • Göteborg
  • 859
Om filmskaparna

Mitt namn är Viktor och jag har alltid vart en ständig sökare i livet. Detta har gjort att mitt förflutna är fullt av olika vägar där jag funnit kreativiteten och filmskapandet som har blivit min besatthet, livspartner och stora passion.

Motsatsförhållanden intresserar mig och jag porträtterar gärna det mörka eller i motsats det ljusa i min bildvärld där jag i huvudsak arbetar jag med fiktivt berättande.

Filmiskt är det dramatiken och mötet/relationer mellan människor som intresserar mig mest. Jag skriver/regisserar kortfilmer och arbetar fiktivt med uppbyggnad av dramatiskt innehåll.

Mina gestaltningar ofta är mörka eller ljusa och skräck som genre är något som alltid fascinerat mig då rädsla är subjektivt och påverkar alla olika. Det okända och undermedvetna intresserar mig och i mitt senaste projekt som är i "Gothenburg Mara" utforskar jag rädslor i en fiktiv berättelse med övernaturliga inslag.

Jag fascineras av den stora variationen konstformer som möts inom filmiska processer och det kreativa samarbetet mellan människor.

Voodoo Films recension

Hederlig stämningsfylld skräckis gjord med enkla medel och som utspelar sig i ett evigt regnigt Göteborg. Den krypande stämningen infinner sig redan från början, mycket tack vare ett drivet manus och trovärdiga skådisar.

Handlingsmässigt har man sett det många gånger förr, om en kvinna som får en ond ande efter sig, men blandningen av vardag och den krypande känslan av obehag är bra fångat och håller intresset uppe.

Inspirationen verkar vara hämtad från japanska skräckfilmer från 1990-talet.

Betyg: ★★★

1 användarrecension

  1. Lena
    Mkt bra skräckfilm under 20 minuter
Skriv recension