Hon skär sönder handen innan sitt liveframträdande

Producerad: 2014 Voodoo Films betyg: ★★★★★ Visad: 279
Tack för din röst!

Cadenza av Robin Johansson (Enköping)

Handling

Maria is a young singer-songwriter who writes songs about her life. The songs are open hearted and honest but she might have more problems than she dares to tell.

Sånt är här är kul att se! En bra idé gestaltad på ett välgjort sätt. Drivet och koncist manus som berättar i bilder utan onödig dialog. Huvudrollen gör en bra insats som en väldigt klumpig och ung singer-songwriter vid namn Maria som har en olycksdiger morgon, innan hon på kvällen ska göra ett framträdande.

Min enda invändning är att man inte vet att Maria är en singer-songwriter, det är inget som framgår och om man tydligare lagt in en hint om detta och även gjort en plantering för hennes framtida framträdande hade det blivit en bättre och starkare dramaturgisk uppbyggnad som gagnat hela filmen.

Men filmen fungerar ändå bra och hantverket är på alla plan gediget.

Längd: 8 min
Typ av film: Spelfilm —
Produktionsbolag: Filmfinity Studios
Hemsida: http://filmfinitystudios.se/
Filmens hemsida: https://www.facebook.com/pages/Cadenza/1474313709511051
Om filmarna:

Mitt namn är Robin Johansson och har pluggat Kultur, Samhäll och Mediagestaltning på Linköpings Universitet. Grabbarna i Filmfinity Studios som visat sin kortfilm "I Spillror" tidigare på Voodoofilm gick klassen under mig. Vi älskar alla film så det blev naturligt att vi började göra saker ihop. Cadenza är den första kortfilmen vi har gjort tillsammans och den kommer visas på Uppsala Kortfilmfestival i oktober (2014).

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm