Grabbar som beter sig som medelålders män

Producerad: 2013 Voodoo Films betyg: ★★★★★ Visad: 605
Tack för din röst!
4
1

Drömmarens tid är förbi av Fred Göransson, Alexander Gustavsson (Båstad)

Handling

Följ med på en historia om tre vänner som handskas med efterskalvet av deras bästa kompis död. Drömmarens tid är förbi är en film om att acceptera livets skeenden och att vissa stunder aldrig kommer tillbaka.

Tre unga män i en liten svensk kuststad försöker bearbeta sorgen efter en bortgången vän.

Melankolisk och nostalgisk så det räcker och blir över, så det rinner över... Man får ibland känslan av att dessa unga män beter sig som medelålders män som tittar tillbaka på ett förgånget idylliskt barndomsliv, vilket känns lite krystat. Dialogen blir också ibland lite övertydlig och stundtals faller det över i pekoral.

Porträttet av tristessen och oron över ens framtid känns dock mer äkta. Grabbmentaliteten och känslan av sommarångest speglas på ett bra sätt. Det vackra sommarfotot fungerar bra som en kontrast till vännernas kaotiska inre och häri ligger filmens styrka. Tankarna förs till Farväl Falkenberg.

Längd: 38 min
Typ av film: Spelfilm —
Produktionsbolag:
Hemsida:
Filmens hemsida: https://vimeo.com/115857240
Om filmarna:

Vi är två killar som drömt om att göra film sen tonåren. Sommaren 2013 lyckades vi göra en kortfilm i vår hemstad Båstad på 38 minuter helt utan budget men dock med mycket värme, hjärta och kreativitet. Vi engagerade ett fyrtiotal människor som hjälpte till att göra detta möjligt.

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm