1
0

28 min spelfilm

Sugardaddy 2: Anger Management

Intensiv och blodig uppföljare

I den fartfyllda uppföljaren till Sugardaddy får polisen Ted och hans kollega Björn uppdraget att ta fast den förrymda knarkaren Riku. Traktens drogkung Sugardaddy och hans anhängare gör allt för att hitta och döda Riku som har informerat polisen om deras verksamhet. I jakten på Riku blir poliserna inblandade i Sugardaddys blodiga uppgörelser.

  • Jonas Tallgård
  • 2014
  • Jakobstad
  • 484
  • Action
  • Skräck
Om filmskaparna

Kortfilmen gjordes som mitt slutarbete i manus & regi på Yrkeshögskolan Novias filmlinje.

English subtitles available!

Voodoo Films recension

Uppföljaren till Sugardaddy tar närmast vid där första filmen slutade och utan att ha sett den första blir det här ganska obegripligt.

Här har fokus mer skiftat från pundaren Riku i första filmen till den temperamentsfulla och högröstade polisen Ted, som verkar ha en del problem med sin ilska. Intrigen är att ta fast traktens drogkung Sugardaddy.

Proffsig produktion på alla plan, bild- och ljudmässigt briljant. Bländade intensivt foto och klipp.

Alla karaktärerna från första filmen återvänder, fördjupas och då speltiden är längre ställer detta högre krav på berättandet. De utmejslade, stereotypa karaktärerna funkar ändå bra i detta genreäventyr till film.

Och här är väl min enda invändning att man just genremässigt ändrat tonen från första filmen, lagt mindre betoning på humor och thriller och gjort det mer våldsamt och blodigt, mer gått mot action och skräckfilmshållet. Inget fel med sånt. Och imponerande att man vågar ta ut svängarna.

Men mycket det som var charmen från första filmen blir mer och mer under filmens gång ersatt av dessa skräckfilmselement, vilket jag tycker är lite synd. Oavsett så osar detta talang! (Engelska undertexter finns tillgängliga om man har svårt att hänga med i finlandsvenskan)

Betyg: ★★★

Skriv recension