17
0

11 min spelfilm

Kardemummakuk

Ironisk kortfilm om Daniel med problempenis

Daniel får veta att han lider av en ovanlig sjukdom och får lära sig att han måste ta problemet vid roten.

 • Lowlife Film
 • 2015
 • Göteborg
 • 1 299
 • Komedi
Om filmskaparna

Vi är ett par vänner som gör film.

För ur de enklaste idéerna föds de bästa resultaten. Och ur det dunklaste ljuset träder den starkaste inspirationen fram.

På Lowlife blandar vi det höga med det låga, det personliga med det professionella och det ljusa med det mörka. Vi ser aldrig ett hinder utan endast möjligheter att hitta nya vägar och utmana oss själva. Lowlife är lika mycket ett filmkollektiv som det är ett arbetssätt, en filosofi och en livsstil.

För oss är ordet 'Low' inget negativt – tvärtom. Det är istället vårt sätt att alltid se uppåt och framåt. "Lowlife – We are putting the low in life".

Voodoo Films recension

En ironisk och humoristisk kortfilm om Daniel som måste bearbeta faktumet att han lider av en sällsynt sjukdom.

En komedi som faktiskt är rolig och som överraskar ju längre in man kommer i den. Välgjord med skruvade karaktärer och träffsäkra repliker i ett utmärkt manus. Mycket fungerar tack vare att den komiska tajmingen sitter och att man inte tar ut svängarna för mycket genom att överdriva.

Huvudrollen briljerar med att vara fullständigt allvarlig och äkta.

Betyg: ★★★★

2 användarrecensioner

 1. Daniel
  Mycket bra film med intressant skildring och blandning mellan humoristiskt inslag blandat med allvarligare ton. Bra
  uppbyggnad, man blir intresserad av vad huvudkaraktären har för problem i början av filmen och man får inte ett svar
  förens lite senare, vilket bygger upp stämningen bra.
 2. Glad
  Denna var en rolig film. Väl skriven med bra komedi. Älskar att den börjar fort, asså rätt på saken. Gillar att den tar upp liknande problem som de flesta killar har. Mena de flesta har ångest av sina penisar och lider av hur små de är. Några mobbas oxå. Det var intressant att se nåt liknade här och man förstår att i slutändan du inte kan göra nåt åt det problemet. Det ju naturligt att ha den storleken man har eller smaken LOL.

  Kanske man inte ska äta kardemumman hehe. Skämt åt sidan. Tyckte om filmen. Den slutar väldigt bra. Alla filmer behöver inte lösa problemet och tar bort det, ibland räcker det med att karakträren förstår hur den ska leva med det.
Skriv recension