18
2

27 min spelfilm

Att bli sedd

Deppigt drabbande om en betydelselös tillvaro

Johan har varken jobb, vänner eller någon flickvän. Hans ensliga dagar fylls av småbrott, porrtittande och att spela tv-spel.

Innerst inne längtar han efter någon form av kontakt eller relation. Men en dag händer något, han tycker sig se en kvinna som stirrar på honom.

 • Daniel Hållquist
 • 2016
 • Stockholm
 • 1 771
 • Drama
Om filmskaparna

Directed, written and produced by Daniel Hållquist.

With Jonas Borg, Sara Jussi, Lisa Immo, Savannah Göhle, Annika Augustsson

Follow the film at: https://www.facebook.com/pages/Att-bli-sedd-novellfilm/1250987771636576

Voodoo Films recension

Svensk diskbänksrealism om Johan i 30-årsåldern som lever ett intetsägande liv i en förort i Stockholm.

Porträtterar på ett ärlig sätt den där tiden efter 20-årsåldern när man befinner sig i ett "vakuum" och inser att man inte gjort något som helst med sitt liv.

Berättelsens drivkraft är huvudkaraktären som verkligen desperat söker efter mänsklig kontakt. Bra hantverk och tillsammans med utmärkt dialog och koma-aktiga karaktärer blir igenkänningsfaktorn svinhög.

Deppig novellfilm men mycket sevärd och drabbande.

Betyg: ★★★★

2 användarrecensioner

 1. Yalda Slivo
  Väldigt bra skrivet och skådespelat från alla inblandade, speciellt huvudrollen som visar förståelse för rollen vilket gör att man som tittare känner samma sak - vare sig man tycker synd om honom eller känner obehag.
  Den fragment-drivna storyn funkar också på det sättet att vi kommer in i en mans psyke under en period där han träffar en annan person. Det som kanske inte ger filmen en fördel är utseendet, att det ibland ser ut att vara för mycket handhållet (även om det är för att uppnå någon sorts diskbänksrealism), ett lugn i kameraarbetet hade gjort att man sögs in i den ännu mer än vad man gör.
 2. Jimmy Bussenius
  Klockren kortfilm, obehaglig, träffande och gripande!
  1 gillar detta
Skriv recension