14 smarta verktyg för att rippa dvd

Blu-ray är här men dvd är ännu kvar. Om du vill rippa dina gamla dvd-filmer till hårddisken finns det ett antal verktyg du kan använda. Vi tipsar om 14 stycken gratisverktyg.

RipIt4Me (Freeware för Windows)
Tar backup av dina kopieringsskyddade dvd-skivor med lätthet. Det klarar kopieringskydd som andra verktyg kan ha problem med.

MacTheRipper (Freeware för Mac)
Med den skämtsamma anspelningen på massmördaren Jack tar sig programmet förbi kopieringsskydd. Det sker heller ingen kompression av videon.

Videora Converter (Freeware för Windows)
Det här är ett helt programpaket fyllt med verktyg. Du kan konvertera din video till de olika iPod-versionerna, AppleTV, Xbox och TiVo.

Any Video Converter (Freeware för Windows)
Gör om video från DivX, XviD, mov, rm, rmvb, mpeg, vob, dvd, wmv eller avi till mpeg-4 för någon portal spelare, till exempel iPod eller Playstation Portable.

VidDownloader (Webbaserad)
Om du hittar en YouTube-video du gillar kan du använda VidDownloader som då konverterar klippet till en nedladdningsbar avi-fil. Du kan ladda ned video från de flesta större videosajterna.

iSquint (Freeware för Mac)
iSquint konverterar automatiskt vilken videofil som helst till iPod-anpassade filer och lägger till dem i iTunes. iSquint är givetvis gratis, men det finns en lite större version med fler funktioner som kostar några dollar.

DVD Shrink (Freeware för Windows)
Kopiera din dvd till hårddisken och utelämna allt extramaterial, trailers och så vidare. Förminska storleken alltså.

Handbrake (Open source för både Windows och Mac)
Smidigt program för att rippa dina dvd-skivor till mpeg-4. Fungerar på alla plattformar.

DVDFab HD Decrypter (Shareware för Windows)
Ungefär som DVD Shrink så tar sig HD Decrypter förbi kopieringsskydd och rippar dvd:n till din hårddisk. Dock så sker ingen kompression.

DVD Decrypter (Freeware för Windows)
Programmet har inte utvecklats på ett tag, men gör samma jobb som DVD Shrink och HD Decrypter på ett galant sätt. Det tar sig förbi kopieringsskydd.

MPEG Streamclip (Freeware för Windows och Mac)
Streamclip är ett program som klarar konvertering, uppspelning och redigering av mpeg, QuickTime och videoströmmar.

Och åt andra hållet. Skapa dvd-film från dina videofiler:

Avi2Dvd (Freeware för Windows)
Gör dina videofiler till en spelbar dvd-skiva med Avi2Dvd. Programmet kan konvetera avi, ogm, mkv, wmv och dvd till formaten dvd, svcd eller vcd. Du kan också skapa menyer, ljud och undertextknappar.

DVD Flick (Freeware för Windows)
DVD Flick är ett enkelt men kraftfullt program för dvd-authoring. Ta ett antal videofiler och förvandla dem till en spelbar dvd-film med undertexter med mera. Stöder 45 filformat och ett 60-tal codecar.

Men hur rippar man en dvd egentligen? Wikihow beskriver processen i Rip a DVD.

Hedersomnämnande

VideoLinux är en ny Linuxdistribution som fokuserar helt och hållet på dvd-backup, videokodning, dvd-authoring, konvertering mellan format och kanske allt annat du skulle vilja göra med video. Och helt gratis förstås.

Thank God It's Friday, TGIF, är Voodoo Films sätt att säga att helgen är här. På fredagar får du något underhållande, så slappna av och njut. Helgen är här! Skicka tips

1 kommentar

  1. Adam
    Vill bara ge ett litet tips DVD Decrypter har bytt namn till ImgBurn ( http://www.imgburn.com ) och uppdateras konternuerligt senaste uppdateringen var Tuesday 1st April 2008.
Skriv kommentar