FHP ökar utbudet i digitala biografer

Det går bra för Folkets Hus och Parker, FHP. Nu har de sökt ytterligare tre miljoner kronor i anslag från kulturdepartementet för att utveckla sina biografer. Det finns också ett hål att täppa igen efter Astorias konkurs.

Möjligheterna med digitala biografer är stora. Grundidén är filmvisning, men den 20 oktober direktsänds exempelvis Strindbergs Dödsdansen från Dramaten med hjälp av sju hd-kameror. Fler evenemang är dessutom planerade; författarkvällar, mer independentfilm och sändningar från Washington-operan är under förhandling.

- Ytterst handlar det om tillgänglighet, säger projektledaren Rickard Gramfors. Kultur ska vara tillgängligt för alla.

I Sverige finns det 51 digitala biografer och 42 av dem drivs av Folkets Hus och Parker.

Skriv kommentar