3D-modeller blir realistiska fotografier med Turtle
Arkitekter och bildindustrin är också intresserade av Turtle.

3D-modeller blir realistiska fotografier med Turtle

Illuminate Labs har utvecklat en programvara som gör om 3D-modeller till realistiska fotografier. Turtle sägs vara tio gånger snabbare än konkurrenterna. Nu vill de få Hollywood att hoppa av glädje.

Företaget Illuminate Labs från Göteborg har utvecklat en plug-in till 3D-programmet Maya som kan göra om datamodeller till fotografier, så kallad fotorealistisk rendering.

Programvaran heter Turtle och sägs vara tio gånger snabbare än konkurrenternas renderingsprogram, bland annat huvudkonkurrenten Pixar. Till hösten ska en ny och utökad version släppas.

- Vi vill få Hollywood att hoppa av glädje, säger vd Per Hulthén. Egentligen är allt du ser reflekterat ljus. Vårt program kan ses som en mycket kraftfull ljussimulator.

Det är samma teknik som används i många av dagens spel och filmer. Arkitekter och formgivare kan till exempel se färdiga bilder av en bilmodell redan på ritbordet.

Illuminate Labs har fått 7,5 miljoner kronor i stödpengar från bland annat Volvo för att utveckla och marknadsföra Turtle.

Skriv kommentar