Adobe Flash Video vinner innovationspris

Tack vare Adobes Flash Video är det numera möjligt att se många populära tv-program över nätet. Detta uppmärksammar engelska Royal Television Society genom att ge Flash Video sitt prestigefyllda innovationspris.

För några år sedan kom Adobes Flash Player ut på marknaden, efter uppköpet av Macromedia 2005. Programvaran har används mycket, inte minst för att skapa rörliga bilder på hemsidor. Nu finns Flash Video som används i kombination med Flash Player. Det är tekniken i Flash Player som ligger till grund för videofunktionerna hos nätverkssajter som YouTube och MySpace.

Att Adobe Flash Video fått Royal Television Societys, RTS, innovationspris är en stor utmärkelse. Med priset vill RTS uppmärksamma nyskapande tekniska lösningar inom videoproduktion, bearbetning och distribution. I motiveringen till varför Flash Video erhållit priset framhålls bland annat programvarans stora betydelse när det gäller att sprida innehåll från tv över nätet.

Flash Video gör det möjligt för filmskapare att föra ut film på nätet och bevara en stabil och hög bildkvalitet för de vanligaste webbläsarna och systemplattformarna.

Skriv kommentar