Årets "Roy" går till Säg emot
"Säg emot" av IQ.

Årets "Roy" går till Säg emot

Roy Andersson är inte bara en kreativ filmskapare, han har också en egen reklamfilmgala, en Roy-gala som just ägt rum. Första priset på galan är en "Roy" och i år var det IQ:s film Säg emot som fick ta emot priset.

Det var en kontroversiell film om alkoholens baksida som belönades med en Roy under årets Roy-gala. IQ:s film "Säg emot" ser till en början ut att vara en positiv skildring av festande. Men plötsligt ändras stämningen och de negativa konsekvenserna av för mycket alkohol blir framlyfta. Filmen pekar på att den bejakande alkoholkulturen i dagens samhälle gör att många människor utvecklar ett problematiskt alkoholbruk.

- Det är fantastiskt roligt att en film om alkoholens baksida blir framröstad som en vinnare i reklamfilmproducenternas egen tävling, säger Christina Luttropp Voquer, som arbetar som marknadschef på IQ.

I filmen Säg emot målar Björn Granaths speakerröst upp olika Svenska miljöer och ställer dem i relation till alkohol. IQ, som är en organisation som arbetar för ett smartare förhållningssätt till alkohol, belönas med en Roy för kreativitet och nyskapande inom svensk reklamfilmsproduktion.

-Jag hoppas att filmen ska göra att många tänker efter när det gäller den egna alkoholkonsumtionen och umgänget med vänner och arbetskamrater, säger Christina Luttropp Voquer.

Skriv kommentar