Astoria tvingas lägga ned biografer på landsorten

Astoria tvingas lägga ned biografer på landsorten

Astoria Cinemas lägger ned landsortsbiografer och säljer ett antal till SF Bio. Kvar blir nu bara Malmö, Göteborg och Stockholm.

Astoria Cinemas köpte upp Sandrew Metronomes gamla biografpark för 1,5 år sedan. Nu tvingas företaget lägga ned biograferna på landsorten. Kvar står biografer i Malmö, Göteborg och Stockholm. Biograferna i Uppsala, Lund och Borlänge tas däremot över av SF Bio.

Det har funnits fler biostolar än besökare, vilket har lett till problem med lönsamheten. Astoria har 80 miljoner kronor i skulder, varav drygt 7 miljoner kronor till filminstitutet.

- Jag är mycket nöjd med affären, och känner mig lättad. Den är anpassad till den marknadssituation som i dag råder på den svenska biografmarknaden. Samtidigt räddar uppgörelsen med SF Bio vår mycket svåra och akuta ekonomiska situation, säger Mattias Nohrborg, vd på Astoria Cinemas.

2 kommentarer

  1. roswall
    Det känns väldigt tråkigt. Örebro kommer nu bara ha Bio Roxy (folkets bio) och SF. Himmla skit, som någon skrev "Sf är som en godis, Roxy som en hälsokost och Astoria där i mellan.
  2. lilla_farbrorn
    Astoria.. vad är det liksom? Aldrig ens sett en astoriaägd biograf.
Skriv kommentar