Även datorer ska omfattas av tv-licensen

Enligt en ny lag som träder i kraft den 1 januari 2007 så kommer datorer som används för att se på tv på att omfattas av skyldigheten att betala tv-licens.

6 kommentarer

 1. Java ex Machina
  "I takt med att tv-utbudet på webben ökar så kanske allt färre människor väljer att skaffa en tv-apparat, och de ska givetvis också omfattas av tv-licensen, menar Lars Lindberg."

  ja för att de som väljer att inte skaffa TV ska ju givetvis också betala TV-licens...

  vart ligger logiken i det?
 2. Anonym
  Helt sjukt egentligen, SVT 1 o 2 sänder ju knappast direkt via webben, och om dom gör de så måste man väl betala en slant för de. så skippa tv-licensen för dataägare. Eller ha en frivillig tv-licens. Aja dom vill väl få ner arbetslösheten genom att anställa fler på radio & tv-tjänst i Kiruna, för att det skall vara ekonomiskt hållbart så måste dom hitta nya apparater att tjäna pengar på...
 3. Anonym
  exakt! det blir ju fan skit dyrt i längden!
 4. Anonym
  Jag tycker det är bra och hoppas att det går igenom. De kan ju omöjligt lägga en bredbandslicens om man redan betalar TV-licens för att ha sin dator. Det borde ju rimligen vara antingen eller och för mig skulle det inte spela någon roll då jag redan betalar TV-licens.
 5. Anonym
  Det är väl väldigt logiskt. Man märker hur medierna börjar flyta samman, de mesta egenproducerade från sr, svt och ur kan ses på webben. Därför blir det naturligt att ta en avgift för datorn. Det är lika logiskt som att en tv som är inkopplad men bara används för att se på dvd idag är avgiftsbelagd.
  Eftersom bara ett av de två medierna har varit grund för avgiften hittills så blir allt även mycket mer logiskt då man nu avgiftsbelägger ett medium där man både kan titta på tv och lyssna på radio.
  Kunde det funnits en bättre lösning för att bevara public service? (jag är ingen propagandist från sr, jag lovar...)
 6. Anonym
  Absurd fråga. Det är tv-tittandet man betalar för. Inte om man ser det på en tv, en dator eller genom en modifierad toalett....
Skriv kommentar