Första trailern till svenska  scifi-thrillern Bieffekterna

Första trailern till svenska scifi-thrillern Bieffekterna

De har gjort framgångsrika kortfilmer tidigare. Nu debuterar de med sin första långfilm.

Den svenska scfi-thrillern Bieffekterna (Origin på engelska) närmar sig. 

Vad handlar filmen om?

Julia är en ambitiös forskarstudent som tillsammans med programmeraren Rebecca försöker få celler att åldras långsammare. De börjar precis bryta ny mark när de får reda på att Julias pojkvän Erik är döende i cancer. När Erik blir allt sjukare ser de till slut ingen annan utväg än att hoppa över några steg i utvecklingen. I hemlighet bygger de upp ett labb i sin lägenhet och börjar experimentera - med Erik som försökskanin. Först verkar botemedlet de hittar fungera, men snart upptäcker de att hans celler uppvisar oväntade bieffekter. De har lyckats förstärka kroppens naturliga förmågor. Men vad som först verkar vara något kul och spännande visar sig vara långt mycket farligare än de någonsin anat.

Det är första gången regissörerna André Hedetoft och Andreas Climent ger sig på långfilmsformatet. De har tidigare gjort kortfilmerna Logan och Double Trouble, samt reklamfilmer.

Filmen är inspelad i Lund, Malmö och Vellinge under hösten 2014.

Bland skådespelarna finns Emelia Hansson (Wallander), Rikard Björk (Johan Falk, Beck, Morden i Sandhamn), Rafael Pettersson (Bron/Broen, Sensoria, Arne Dahl, Wallander, Lasermannen) och Sandra Redlaff (Wallander, Den fjärde mannen).

Bieffekterna kommer att visas på festivaler under januari 2016.

Se teaser trailern nedan.

Skriv kommentar