Svenska långfilmsdebuten Bieffekterna till Cannes

Svenska långfilmsdebuten Bieffekterna till Cannes

Skånska duon Andreas Climent och André Hedetoft tar sin sci-fi-rulle till röda mattan på franska filmmarknaden.

Långfilmen Bieffekterna (Origin på engelska), skriven och regisserad av Andreas Climent och André Hedetoft, kommer att visas på filmmarknaden Marché du Film under filmfestivalen i Cannes.

– Att vår första långfilm tävlar på en av världens största genrefestivaler och är på marknaden i Cannes är hur stort som helst. Och att det är den tredje starka genre-filmen härifrån känns jättekul, säger Andreas Climent.

Bieffekterna, som är duons långfilmsdebut, är en sci-fi-film om biohacking. André och Andreas har tidigare gjort kortfilmerna Logan och Double Trouble som setts i över 150 länder. Så här beskriver de det nya projektet Bieffekterna:

Filmen handlar om Julia och Rebecca, två unga forskarstudenter som genom biohacking försöker få celler att åldras långsammare. De börjar precis bryta ny mark när de får reda på att Julias pojkvän Erik är döende i cancer. När Erik blir allt sjukare ser de till slut ingen annan utväg än att hoppa över några steg i utvecklingen. I hemlighet bygger de upp ett labb i sin lägenhet och börjar experimentera - med Erik som försökskanin. Först verkar botemedlet de hittar fungera, men snart upptäcker de att hans celler uppvisar oväntade bieffekter. De har lyckats förstärka kroppens naturliga förmågor. Men vad som först verkar vara något kul och spännande visar sig vara långt mycket farligare än de någonsin anat.

Bieffekterna har världspremiär på Fantaspoa International Fantastic Film Festival i Brasilien i slutet av maj.

I filmen finns Rafael Pettersson från SVT-serien Bron i en av rollerna. De tre forskarstudenterna spelas av Rikard Björk (Springfloden, Johan Falk), Sandra Redlaff (Kommande SVT-storsatsningen Innan vi dör) och i huvudrollen, Emelia Hansson (Wallander) som nyligen blev prisbelönad på Sveriges Kortfilmsfestival.

Bieffekterna är filmad i Malmö och Lund och många i den skånska filmbranschen har investerat arbetstid och teknik i projektet, bland annat Film i Skåne, BoostHBG, Way Creative Films, Solid Entertainment, Filmcentrum Syd, Rikoschett och PingPongFilm.

Bieffekterna distribueras internationellt av kanadensiska 108 Media som bland annat specialiserat sig på högkvalitativ genrefilm för en internationell publik.

Se också en trailer för Bieffekterna.

Skriv kommentar