Ny sajt samlar små biografer på ett ställe

Ny sajt samlar små biografer på ett ställe

För biobesökare är det svårt att hitta de mindre biograferna på nätet. Nu blir det ändring på det med en sajt som samlar biograferna.

I dag saknas en plats på nätet där publiken kan hitta utbudet på landets alla föreningsdrivna, kommunala, mindre privata och enskilda biokedjor.

Men nu ska det bli ändring på det.

Postkodlotteriets kulturstiftelse ger Biografcentralen 4,5 miljoner kronor för att starta en biosajt som samlar Sveriges mindre biografer. På den nya sajten ska man kunna se vilka filmer som visas på biograferna och köpa biljetter.

– Målet med projektet är att erbjuda biopubliken en enkel och inspirerande ingång till filmer och andra arrangemang som i dag sker på biografer och på filmfestivaler. Vi vill kort sagt att ännu fler ska hitta till all fantastisk film som visas. En vanlig kommentar vi fått från biografer, distributörer och publik när vi utvecklat projektet är "Varför har inte detta gjorts tidigare?", säger Jens Lanestrand, verksamhetsledare på Biografcentralen.

Fokus för sajten är 333 biografer samt omkring 150 filmfestivaler och filmstudios runtom i Sverige som inte syns på ett och samma ställe i dagsläget.

Skriv kommentar