Bli 1 km film och 100 000 kr rikare

Stipendiet 1 km film delas ut varje år av Stockholms filmfestival till en ung svensk filmskapare. Stipendiet består av en km film och gratis efterbearbetning av filmen.

Stipendiet består av en kilometer råfilm från Kodak, gratis framkallning och kopiering hos Filmteknik. Till det kommer en veckas hyra av 35 mm-kamera från CineStar Rental, studiotid hos Ateljéerna, ljudarbete hos Mic Studio, specialeffekter och grafik från The Chimney Pot, samt 100 000 kronor från Svenska Filminstitutet.

Den färdiga filmen kommer sedan ges chansen att visas på SF Bios biografer i Stockholm, Malmö och Göteborg under en period på tio dagar.

Nytt för i år är också att alla svenska kortfilmer på festivalen även tävlar om The Jameson Short Film Awards, ett vandringspris på 6 000 euro samt en möjligheten att få sin film visad på filmfestivaler i de 18 länder där priset delas ut.

Bidrag från Stockholm är även med i tävlingen Made In Stockholm. Ett pris på 10 000 kr som delas ut till bästa kortfilm producerad av filmare i Stockholms län. De fem bästa bidragen visas på filmfestivalen.

Ansökan skall innehålla en kort presentation av dig själv och vad du gjort tidigare, en projektbeskrivning av de projekt du vill genomföra med stipendiet samt en vhs eller dvd med din tävlande kortfilm. Tävlande bidrag får vara gjort i valfritt format, det är kvalitén på filmens innehåll samt idén till stipendieprojekt som belönas.

Sista ansökningsdag är 1 november 2004.

Skicka ansökan till:
Stockholms Filmfestival
1 km film
Box 3136
103 62 Stockholm

1 kommentar

  1. Joel
    En mycket positiv anmärkning är att nyheterna blir uppdaterad ofta :)
Skriv kommentar