Canon EOS 5DS: 50-megapixel fullformatare

Canon EOS 5DS: 50-megapixel fullformatare

Två nya kameror i fullformat och timer för smartare time lapse-tagningar.

Canon kommer nu med en ny systemkamera i EOS-familjen. Canon EOS 5DS är en fullformatkamera med en upplösning på 50,6 megapixlar.

Under skalet finns en nyutvecklad CMOS-sensor med en ISO-känslighet från 100 till 6 400, vilket också kan utökas till 50-12 800.

Båda modellerna har Dual DIGIC 6-bildprocessor. De hanterar mycket stora datamängder och kan fotografera 5 bilder per sekund.

Kameran har också fått en inbyggd timer så att du kan ta långa time lapse-tagningar utan att behöva vara på plats vid kameran.

Den nya kameran finns i två modeller. EOS 5DS samt EOS 5DS R. Skillnaden är att R-modellen är framtagen för bättre bildkvalitet. Den har ett "low-pass cancellation-filter" som gör att bilderna blir skarpare. 

Du kan se hur det ser ut på Canons japanska webbplats där det finns bilder och videor från 5DS och 5DS R, även om videoklippen inte säger så mycket på grund av webbkomprimeringen.

EOS 5DS kommer att kosta 36 000 kronor och EOS 5DS R blir snäppet dyrare med 38 000 kronor. Båda modellerna börjar säljas i juni 2015.

Skriv kommentar