Spela in i mörker med Canons nya kamera

Spela in i mörker med Canons nya kamera

ME20F-SH är namnet på Canons nya kamera för inspelning i 4 000 000 ISO.

Canon lanserar ME20F-SH, en professionell videokamera som spelar in i extremt svagt ljus i färg. Den maximala ISO är på över fyra miljoner (+75dB) i full HD.

För att vanligtvis filma i mörker krävs extra ljus i form av infrarött ljus, vilket ger svartvita bilder. Med Canons kamera går det däremot att spela in i färg utan extra tillsatt ljus.

Kameran filmar i tidigare omöjliga förhållanden och passar perfekt för tv-produktioner med djur och natur på natten, djupt ner i havet eller för att filma mot stjärnhimlen.

Kameran kan också styras via fjärrkontroll, vilket är praktiskt för dokumentär och time lapse. 

Kameran består utav en 35 mm CMOS fullformatssensor på 2,26 megapixlar och en DIGIC DV4-processor. Den kan filma motiv som belyses med mindre än 0,0005 lux.

Canon ME20F-SH har också Canon Log och Wide DR. Det ger ett stort dynamiskt omfång (800 %) i många olika ljusförhållanden utan att man behöver extra lampor. ME20F-SH har Canons EF-fattning med Cinema-lås.

Pris och datum för release är ännu inte satta av Canon, men Engadget uppger att kameran släpps i december för 30 000 dollar (ungefär 260 000 kronor). Dags att börja spara veckopengen med andra ord.

Fakta Canon ME20F-SH

  • ISO 4 miljoner
  • Full HD 1080p/1080i/720p
  • Flexibel kontroll med automatiska och egna inställningar
  • Kompatibel med EF-objektiv (men inte alla)
  • Fjärrstyrning av kamerainställningar och möjlighet till inbyggt gråfilter och infraröda spärrfilter
  • Liten och lätt, enkel att integrera

Skriv kommentar