Castingbyrå för svenskar med utländsk bakgrund

Urban Casting är en castingbyrå i Stockholm som specialiserat sig på svenskar med utländsk bakgrund. Byrån menar att alla människor i samhället bör återspeglas i film och tv.

Urban Casting startades av initiativtagarna till Förortish Filmfestival. Syftet är att förmedla folk med invandrarbakgrund till film-, tv- och reklamjobb.

- Vi vill att film-, tv- och reklamproduktioner skall spegla hela det svenska folket som det ser ut i dag och inkludera alla människor i vårt samhälle. Det finns en uppsjö undersökningar som tyder på att det dessutom är mycket lönsamt för företagen att göra så, säger Shamim Mayanja som är en av initiativtagarna till Urban Casting.

Vidare tillägger Shamim att det behövs en jämnare fördelning av svenskar inom den svenska filmbranschen, vilket byrån hoppas kunna se förändas med tiden.

- Vi tror att många som använder sig utav våra tjänster har svårt att hitta folk med en annan bakgrund när de vill marknadsföra sina produkter, både i Sverige och utomlands och där hoppas vi kunna vara till hjälp, fortsätter Shamim.

Urban Casting samarbetar också med Förortish Filmfestival som går på höstarna och visar förortsfilmer producerade av ungdomar i hela Sverige.

2 kommentarer

 1. NNN
  Hej
  Jag är jätte intresserat av att bli skådespelerska. Jag vill vara med hur ska jag göra? Kan ni hjälpa mig?
 2. MARIA
  Hej,
  Inte skådespelerska däremot som statist för att börja med. Söker ni en sådan också?
  I hope this!
Skriv kommentar