Starta filmfestival med Cinetopia eller visa din film på filmfestival

Starta filmfestival med Cinetopia eller visa din film på filmfestival

Cinetopia låter dig enkelt starta en filmfestival med hjälp av de filmer som laddas upp till Cinetopia. Eller tvärtom, ladda upp din film till Cinetopia och se vilka festivaler du kan visa den.

På svenska Cinetopia kan du ladda upp din film och få den visad på en filmfestival eller filmvisning som vem som helst anordnar. Poängen är att både filmare och filmvisare ska använda Cinetopia för att visa filmen.

Med Cinetopia får du som filmare betalt när du visar din film på en festival, och du som anordnar en festival får hjälp med att sälja biljetter. Håller du en filmfestival får du dessutom en andel av biljettpriset. På så vis går pengarna direkt till filmarna och filmvisarna, utan några andra mellanhänder.

Det är också ett sätt att undvika de större distributions- och bioföretagen som annars har ett monopol på filmvisning, och sällan tar in independentfilm för att det inte lönar sig ekonomiskt. Vem som helst kan starta en filmfestival med Cinetopia, allt från privatpersoner som vill visa film hemma till företag som vill anordna större visningar.

Om det inte blir tillräckligt många personer som köper en biljett, går det att avboka visningarna och pengarna betalaks tillbaka till biljettköparna. På så vis kan man utan större bekymmer starta en filmfestival, om man bortser från det praktiska med lokaler, duk och projektor.

Det är enkelt att lägga upp sin film, det enda du behöver är en lista på vilka som är med i filmen, en kort synopsis samt ett PayPal-konto.

Cinetopia har fått stöd genom Media (Europe loves cinema) och Nordisk kulturfond, och är utvecklat av företaget Fabel.

Skriv kommentar