Datorn ska beläggas med tv-licens
En dator blir en avgiftsbelagd tv-mottagare när SVT sänder sin kanaler på nätet.

Datorn ska beläggas med tv-licens

Tv-licensen kommer snart att även omfatta din dator. Detta på grund av att SVT snart ska börja sända alla sina kanaler på nätet.

SVT ska börja sända webb-tv så snart som möjligt, skriver IDG. Därmed ska också alla datorer beläggas med tv-licens eftersom de kommer att räknas som en tv-mottagare.

Det spelar ingen roll om du faktiskt använder datorn för att titta på tv. Det är möjligheten till att titta på kanalerna som avgör.

De stora förlorarna på detta kommer att bli företagen. Ett företag med 300 datorer får i runda slängar betala 60 000 kronor per år eftersom en tv-mottagare räknas som en grupp om tio enheter.

Radiotjänst i Kiruna räknar med en extra intäkt på ungefär en miljard kronor från ungefär 500 000 nya tv-mottagare.

Anna Pettersson, Radiotjänsts vd, säger att hon "kan se det orimliga i att apparatur som inte är avsedd att användas för tv-tittande blir licenspliktig".

9 kommentarer

 1. erik
  Är det här ett skämt? Va fan! vad i hellvette. wtf?
  kom igen. ne? för fan...


  jävla svin
 2. säf
  Aldrig i helv*te att jag betallar det isf!
 3. Mattias
  Det är ju sjukt! Va fan är det för jävla förslag. Det räcker la bra o väl med TV:en.
 4. Alatariel
  Jag har i alla fall skickat in följande "krigsförklaring" till RIKAB nu på morgonen ... Ska skicka in det som rekommenderat brev därutöver så jag har bevis i eventuella domstolsförhandlingar :)

  http://docs.google.com/Doc?docid=dchwsf6k_1g2dvjwgc&hl=sv
 5. roswall
  Jag har inte råda att betala den dyra TV-avgiften, jag behöver min dator för att kunna överleva i dagens samhälle. Mitt bredband duger knappt för youtube!

  Det blir väll till att flytta ut i skogen och odla potatis.
 6. Andreas Furumo
  Är detta ett jävla skämt? Snart flyttar jag från Sverige...
 7. Film smurfen
  Hade vart smartare om man beställde ett konto hos svt och sen att man kunde logga in på sitt konto på deras sajt för att se online tv. Och därmed betala -> kontot <- i månaden istället för att ge exakt alla skiten. Tänker om, tänk rätt svt.

  //Filmus smurfus
 8. Jay
  Vadå är det spikat redan? Det gick snabbt. Alabasterskallarna har väl fått blodad tand efter att ha sett hur smidigt det gick att stressa igenom FRA-lagen, ipred & Lissabonfördraget utan medborgarnas godkännande. Sverige gör verkligen allt rätt just nu, hurra för Sverige!

  Förut var jag bitter över sånt här men nu betraktar jag galenskapen från andra sidan sundet så nu är det enklare att se det komiska i det :)

  (Lite ironiskt jag vet med tanke på att detta redan är verklighet i Danmark: http://da.wikipedia.org/wiki/Medielicens).
 9. christopher
  Va fan!!
  Det måste ju finnas någonstans där folket kan protestera!
  Vad är det för fel på folk egentligen!
Skriv kommentar