Sätt kameran på en drönare och flyg iväg
DJI Phantom är en drönare du kan montera din kamera på för att ta helikopterbilder. Eller drönarbilder.

Sätt kameran på en drönare och flyg iväg

Du behöver ingen helikopter för att filma i luften. Du kan köpa en enkel drönare.

Drönare används inte bara av den amerikanska militären för att döda personer de inte tycker om. De kan också användas för att göra snygga åkningar och få ett helikopterperspektiv på filmscenen - bokstavligt talat.

Videokamerorna blir allt mindre och mindre, och flygteknik blir allt mer tillgänglig för vanligt folk och därmed också independentfilmare. I videon nedan, med bland annat Kaknästornet i Stockholm, ser du en GoPro Hero 3-kamera monterad på drönaren DJI Phantom flyga runt.

Allt som allt kostar det ganska mycket att få upp kameran i luften, drygt 10 000 kronor om vi avrundar kraftigt. Visserligen blir det inte lika stabilt som en riktig helikopter med gyro och professionell fotograf, men å andra sidan så betalar du en engångssumma och kan flyga runt med kameran hur mycket du vill.

Om du vill börja spela in filmer med drönare så kan du läsa artikeln A Beginner's Guide to Drone Filmmaking: 5 Steps på IndieWire. De rekommenderar att du frågar någon som redan flyger med drönare, eller liknande, och ber om råd innan du själv slänger pengarna i luften.

Men ska du använda drönare i din flm så kan det vara bra att träna först. Och då behöver du träna mycket. Du vill inte att det går så här illa så att du skadar människor.

Skriv kommentar