Emil satsade 200 000 på sin film - visas på Göteborgs filmfestival

Emil satsade 200 000 på sin film - visas på Göteborgs filmfestival

Skådespelaren Emil Jonsson gick in med 200 000 kronor av egna pengar när han förverkligade drömmen om att regissera en film.

Nu har kortfilmen ”Han som ville henne så väl” premiär på Göteborgs filmfestival. Det är en psykologisk thriller med Per Ragnar i huvudrollen, från bland annat ”Låt den rätte komma in”.

– Jag ville göra en tidlös genrefilm och fånga en surrealistisk stämning. En thriller på en bädd av moraliska dilemman, där publiken inte riktigt vet vem eller ens vad de ska tro på. Med ett starkt slut där plötsligt allt står på spel. Allt i formatet av en kortfilm, säger Emil.

I årets program av Göteborgs filmfestival skriver manusförfattaren Sara Wadell att ”Per Ragnar övertygar i rollen som hämndlysten pappa till en funktionshindrad flicka på ett gruppboende. Övertygad om att dottern har utsatts för sexuella övergrepp av en vårdare är han fast besluten att utkräva hämnd. Skickligt uppbyggd obehaglig stämning”

Allt började med att Emil läste en radiopjäs av manusförfattaren Björn Boström, en studie i skuld och utsatthet som berörde honom starkt. Övertygad om att berättelsen skulle bli stark på film och fast besluten att göra filmen rättvisa valde Emil själv att axla rollerna som både filmens regissör, skådespelare och producent. En krävande uppgift för en nybörjare då de olika rollerna många gånger står i konflikt med varandra.

Många personer och företag har ställt upp med att hjälpa Emil. Den slutliga priset för filmen blev ungefär 500 000 kronor med sponsring inräknat.

Efter premiären i Göteborg väntar en internationell spridning av filmen. Emil planerar även nya projekt och samarbeten där siktet är inställt på en långfilmsproduktion.

Du kan se en trailer till filmen nedan.

Skriv kommentar