En minuts film kan ge dig en resa till Amsterdam

Är du mellan 12 och 20 år och har gjort en film på en minut? Delta i Sveriges Televisions tävling för unga filmare.

Tävla med din kortfilm i PS, Sveriges Televisions ungdomsprojekt. Du har chansen att vinna en digital stillbildskamera eller en resa till en filmfestival i Amsterdam. Vinnaren får dessutom ett skriftligt utlåtande om sin film från regissören Ella Lemhagen.

Alla bidrag deltar i den internationella tävlingen TheOneMinutesJr, där man kan vinna en riktig filmkamera. Bidragen visas även på PS hemsida.

Reglerna är enkla. Du måste vara mellan 12 och 20 år. Filmen får inte vara mer än en minut lång. Skickar du in din film innan den 12 september kan du vinna resan till Amsterdam. Skickar du in din film redan den 20 maj så har du även chans att vinna digitalkameran.

Det finns tre kategorier som du kan tävla i: bästa i världen, innanför-utanför samt musik.

Bäst i världen är öppen för alla typer av filmer, medan innanför-utanför ska handla om att få vara med eller att vara utanför. Att känna sig delaktig eller stå vid sidan om. Den tredje kategorin, musik, är ny för i år. För att delta i den laddar du ner ett musikstycke från webbplatsen TheOneMinutesJr som du sedan baserar din film på.

Tävlingen är en del av den internationella kortfilmstävlingen TheOneMinutesJr där ungdomar från Europa och Centralasien deltar. I slutet av november äger finalen rum i Amsterdam där de bästa filmerna belönas. Blir man nominerad får man åka ner och vara med på prisutdelningen i Amsterdam.

Ditt bidrag skickar du tillsammans med en ifylld anmälningsblankett (PDF-fil) till:

P.S. En minut film
Sveriges Television
Box 3050
350 33 Växjö

Mer information finns på svt.se/ps.

Skriv kommentar