Få betalt för att se och dela ut film med Ameibo

Få betalt för att se och dela ut film med Ameibo

Ameibo är en nystartad tjänst för att ladda ned filmer. Konceptet är annorlunda jämfört med tidigare försök. Du får dela med dig av dina filmer till andra användare och får dessutom betalt för att göra det.

Ameibo är en svensk tjänst där användarna får betalt för att dela med sig av sina inköpta filmer.

Så här fungerar Ameibo:

Du betalar för att ladda ned en film. Sedan kan du dela med dig av filmen till andra användare på Ameibo. Ju fler som laddar ned filmen från dig, desto mer betalt får du. Pengarna kan du sedan plocka ut eller använda för att köpa mer film.

Det innebär alltså att både företaget och användarna kan använda Amebio för att tjäna pengar. Verksamheten liknar mycket den piratverskamhet som annars förekommer frekvent på internet, men legalt.

Just nu finns det ungefär 1 000 filmer tillgängliga. I dagsläget finns ett avtal med Warner Bros Entertainment. Ameibo är utvecklad av Tradedoublers tidigare affärsutvecklingschef, Jacob de Geer.

6 kommentarer

 1. Nicke_92
  Bra idé! även om det är lite tråkigt att betala iallafall för första filmen utan att få den i materiaform.
 2. barnholdt
  Smart affärside, kunden ska först köpa. Sen agera server och där efter köpa mera.
 3. Erfa
  Det läskiga är att jag kom på exakt samma affärsidé bara några dagar innan jag läste den här nyheten. ^_^

  Enda skillnaden är att nästan all de här filmerna är DRM-skadade, så det gör ju idén rätt värdelös...
 4. jenny
  Erfa, kolla på headweb.com istället där kan du också tjäna pengar på att dela ut filmer men inga filmer är DRM-skadade...
 5. Matias
  DRM-skadade? Vad innebär det??
 6. ghostman
  Jo inte så smart precis..Om jag säger så här finns inte många som betalar för att ladda ner en film idag när det finns hur många sidor som helst att ladda ner gratis..Därför dom gör detta är ju för alla idag är livrädda för att ladda film på nätet och sen åka dit på det...Om polisen skulle vilja har dom idag kunnat sätta dit milijoner personer.Men var ju en stackare i sverige som åkte dit av alla milijoner i värden...Nja konseptet är väll kanske inte så dumt,men tror ej detta kommer bli något i framtiden.alla kommer ladda ner även om dom hotar med allt dom har gjort förut.Finns ju smartare sätt tex detta..Man reggar sej på Google Advase sen gör man en sida bara som blir godkänd.sen får man en kod längst ner på sidan senare du blivit godkänd som ser tex ut så här..5jhjk435k5g4khj5kj45kj. Den tar ni sedan gör en mapp på skrivbordet sen lägger ni filmen i här sen denna kod i samma mapp.sen laddar ni bara upp filmen på youtub.detta kan du göra med 1000tals filmer du har villken som helst..Sen kommer det roliga.alla som klickar på denna film för att kolla bara ett enda klick.så får du betalt.så du kan själv räkna med säg du har .150filmer där.tänk då själv varje dag bara en klickar en gång per film...:)säger bara detta är smartare än detta betala för en film först.sen kan man dela med sej den.men det dom alldrig skriver är här..dom andra måste ju med köpa den av er.....Nej detta kommer ej funka i framtiden men men alla försöker ju få in någon krona på alla sidor dom gör hehe...............:)
Skriv kommentar