Film på bio och internet samtidigt

På fredag visas för första gången en svensk film på både biograf
och via internet samtidigt. Simultanlanseringen av dokumentärfilmen "Hälsningar från skogen" är unik i sitt slag och är en viktig milstolpe för framtida filmdistribution.

På premiärdagen den 27 mars klockan 18.30 kommer tittaren kunna välja mellan att se långfilmsdokumentären ”Hälsningar från skogen” av Mikel Cee Karlsson klockan 18.30 på bio eller genom att streama den direkt över internet.

- Vi strävar efter att göra film tillgänglig på så många sätt som möjligt och ser det här som startskottet för en positiv och nödvändig utveckling för filmdistributörer och filmskapare. Ju fler som kan se filmerna desto bättre. Vår målsättning är att alla filmer ska ha premiär på bio och internet samtidigt, på så vis kan man också konkurrera med piratkopiering, säger Peter Alvarsson, grundare av Headweb.com.

Det är filmproduktionsbolaget Plattform Produktion som i ett unikt samarbete nu gör gemensam sak med såväl biodistributör som internetdistributör.

Bolaget har tidigare producerat långfilmerna "De ofrivilliga" av Ruben Östlund och "En enastående studie i mänsklig förnedring" (mobilfilmen) av Patrik Eriksson.

- Vi vill att något ska hända nu. Vi befinner oss i en otroligt spännande tid när det gäller den rörliga bilden. Vi som producerar dessa bilder, filmregissörer, producenter och distributörer, har ett ansvar att se till så att de viktigaste och mest angelägna bilderna av vår gemensamma mänskliga tillvaro finns tillgängliga för alla, och inte bara de som bor i storstäderna. Att gå och se en föreställning på biograf är en unik upplevelse som inte kommer att försvinna, vi tror tvärtom att en större publik nu kommer att välja att se filmen, både på bio och via internet, säger Erik Hemmendorff, initiativtagare och producent på Plattform.

Hälsningar från skogen visades tidigare i år vid tre utsålda föreställningar på Göteborg Film Festival samt var en av tävlingsfilmerna i Tempo Documentary Award.

Så ser du "Hälsningar från skogen"
Filmen hittar du dels på Folkets Bios biografer och dels på Plattformdistribution.se, Headweb.com samt Folketsbio.se.

Uppspelningen uppges fungera på alla datorplattformar (Mac, Linux och Windows).

Skriv kommentar