Filmen är död 2015
Grafik: Fabrice de Nola. Montage: Voodoo Film.

Filmen är död 2015

Video kommer att ersätta filmen 2015 och allt är Avatars fel. Det hävdar en ny rapport som pekar på digitaliseringen och 3D-tekniken.

Rapporten från IHS Screen Digest säger att tekniken som varit standard under mer än ett sekel sakta men säkert håller på att ersättas i USA, skriver Scientific American:

35 mm film, which has been the dominant projection format in movie theaters for more than 120 years, is nearing the end of its life, as the majority of cinema screens in the U.S. are expected to go digital in 2012.

New York Times skriver om Film Is Dead? What Else Is New? och menar att det varit väntat ett tag och det bara varit en fråga om när, och att vi just nu lever i en tid som vi kommer att se tillbaka på när vi säger att "det var bättre förr".

Steven Spielberg och Martin Scorsese tackar dessutom av filmen i artikeln the joy of celluloid. Spielberg säger sig föredra imperfektionen hos filmen och dess korniga bild som har anor tillbaka till slutet av 1800-talet.

1 kommentar

  1. d
    förhoppningsvis är 3d en fluga. att biografer blir digitala spelar väl ingen stor roll? video är fortfarande långt ifrån riktig "filmkänsla" och det kommer alltid finnas folk som älskar den gamla autentiska känslan.
Skriv kommentar