Filmfestivalens finalister för 1 km film utsedda
Medlemsvisning vid Stockholms filmfestival.

Filmfestivalens finalister för 1 km film utsedda

1 km film är Stockholm filmfestivals stipendietävling. Årets finalister har nu korats och får därmed möjlighet att visa upp sina filmer på festivalen den 15-25 november. Bland debutanterna märks Alexandra Dahlström som slog igenom i Fucking Åmål.

Ämnena i årets finalfilmer är som vanligt många och skiftande. Några teman som i år särskilt behandlas är vakenhet, instängdhet och rasism.

Vakenhetstemat står Alexandra Dahlströms film Lacrimosa för, som handlar om vara vaken fast man knappt sovit någonting alls. I Andreas Tibblins film När Elvis kom på besök får publiken möta en ”granne” med rasistiska tatueringar. Och i filmen A4 av Nima Yousefi är det instänghet i form av en instängd kontorsmiljö som gäller.

Tävlingen 1 km film som årligen äger rum är till för att stödja unga och oetablerade filmskapare. Den som tar hem priset, får förutom 100 000 kronor också produktionshjälp med sitt projekt och äran att visa filmen på SVT. En uppsättning av Avid Media Composer Software ingår också i priset.

1 kommentar

  1. StenR
    och var hittar man hela listan av finalister?
Skriv kommentar