Final Cut Studio 2 erbjuder gränslös redigering
Final Cut Studio 2.

Final Cut Studio 2 erbjuder gränslös redigering

Bland Hollywoods filmredigerare väljer många att arbeta med Final Cut Studio 2. Med samma redigeringsprogram är det möjligt att arbeta med den rörliga grafiken, redigera ljudet, mixa, färglägga och få fram en slutproduktion.

Final Cut Studio har funnits med som redigeringsverktyg ett tag. Men nu har tillverkarna Apple utvecklat programvaran vidare. Numera ingår animeringsverktyget Motion 3, där man kan skapa 3D-animationer. Med samma verktyg kan man rätta till skakiga filmsekvenser, eller omforma filmklipp som behöver något extra.

Med servern Xsan är det möjligt att dela vidare filmprojektet man arbetar med till andra användare. Det är tänkt att samarbete ska fungera snabbt och smidigt oavsett om man är 2 eller 200 medarbetare i ett projekt.

För den som vill börja arbeta med redigering hemma och tycker att Final Cut Studio 2 låter som ett bra alternativ, är det viktigt att tänka på att programmet kräver en bra datorutrustning för att nå sin fulla potential. Bland annat krävs ett grafikkort med minst 256 megabyte. Programmet kostar 12 495 kronor i handeln.

2 kommentarer

  1. Arclight
    Ett grafikkort med 256MB minne kostar ju ingenting idag. Kanske mer att den ska högre klock på minnet.
    Sen lär man nog behöva en väldigt bra processor (Quad Core utan tvekan) och snabba hårddiskar i RAID för att kunna redigera effektivt.
Skriv kommentar