De spelar in hela filmen med drönare

De spelar in hela filmen med drönare

Filmen Final Minute söker just nu crowdfunding-pengar för en film som spelas in helt och hållet med drönare.

Det var bara en tidsfråga innan den nya tekniken skulle användas helt och hållet i en film, snarare än som ett komplement i vissa scener.

Final Minute är en polisthriller som börjar spelas in 2016 i Ecuador. Bakom filmen står filmskaparna Luis Aviles (regi) och Alberto Pablo Rivera (producent).

Hittills har de skrapat ihop några ynka dollar till sin film via Kickstarter som de söker 30 000 dollar till (ungefär 250 000 kronor).

Filmen skrevs med drönare i åtanke och hur man bäst kan utnyttja det unika fotot som drönare ger. Valet föll då på en polisthriller.

I filmen använder de drönaren DJI Inspire 1.

- Jag har atlltid letat efter sätt att spela in en film med en kamera som har fullständig frihet att röra sig i scenen. Med drönare är den visionen väldigt nära att bli uppfylld, säger Luis Aviles i ett pressmeddelande.

Se ett klipp från filmen nedan.

1 kommentar

  1. Désirée
    Är det bara jag som blir nervös över att ha rotorblad i ansiktshöjd? Det finns ju ändå en säkerhetsapekt här och inte bara ny, häftig teknik. Jag har en kompis i USA som jobbar med att filma med drönare och han fick en gång ganska allvarliga sår på armen av en av sina drönares propellrar.
Skriv kommentar