Följ dokumentärfilmsprojekt på nätet

"Tre generationer vid havet" är ett dokumentärfilmsprojekt som redovisas dag för dag på nätet. Bakom filmen står Thor-Björn Bergman som arbetar ensam med manus, idé, foto och även redigering.

Filmen spelas in på hd och ska bli 58 minuter lång. Finansieringen uppgår till 250 000 kronor och premiären planeras att äga rum under hösten 2009. Målet är att få dokumentärfilmen visad på tv, men annars blir det några filmfestivaler. Klippningen påbörjas under oktober.

Dokumentärfilmen är en hyllning till Thor-Björns barndoms paradis, nämligen Skummeslövstrand i södra Halland. I filmen får man följa tre generationer och deras starka relationer till platsen. Filmen handlar om äventyr, om lekarna i skogen och om sorgen över att det snart bara är två generationer kvar. Om ångesten när sommaren tar slut och om längtan till havet under kalla och mörka vinterdagar i storstan.

3 kommentarer

 1. Lord gaylord
  Låter extremt tråkigt......

  why liksom?
 2. Max
  Tycker temat är intressant, men det gäller att regissören bygger upp handlingen på ett smart sätt. Annars kan det bli tråkigt och slätstruket. Det finns säkert en lite äldre publik som gillar den typen av filmer.
 3. bluechip
  Lord gaylord; ja, det låter extremt tråkigt. Precis som livet själv. I alla fall i allmänhet och i alla fall för det flesta. Temat är alltså tråkigt, men existentiellt. Nu är det upp till berättaren att få betraktaren att bli intresserad. Det är det som är dramaturgi. Drama är inte att det smäller, ryker och pyser. Dramatisering innebär att skapa spänning och intresse.

  Lasse Hallströms stora genombrott med "Mitt Liv Som Hund" handlar om en kille som har en tråkig uppväxt under det tidiga sextiotalet. Miljoner såg den. Miljoner blev berörda. Tänk på saken.

  Själv hoppas jag att filmaren lyckas med sitt projekt eftersom temat berör mig och jag omedelbart känner sympati.
Skriv kommentar