Första tv:n i Cinemascope-format
21:9 Cinema 56PFL9954H heter modellen från Philips i Cinemascope-format. 56 tum full-hd lcd med inbyggd webbläsare och mediaspelare.

Första tv:n i Cinemascope-format

Först var det en fyrkantig låda. Sedan widescreen. Nu kommer den första tv:n i det bredare Cinemascope-formatet. Philips 56PFL9954H gör sig välförtjänt av epitetet hemmabio. För 50 000 kronor det vill säga.

8 kommentarer

 1. Nyaz
  Fanns det inte problem med det faktum att bilden från en blu-ray var 16:9, oavsett om den var i filmformat eller ej, då de svarta kanterna räknades in, och att man därför var tvungen att zooma in på bilden?

  I så fall tycker jag det pajar det här konceptet lite... och för övrigt är nog 21:9 lite väl extremt om man råkar snubbla över något 4:3-material... liten ruta i mitten, GIGANTISKA svarta block på sidorna.
 2. Krippe
  Ja, görs det överhuvudtaget några filmer i cinemaskope format nu för tiden. Det vore bättre att DVD/Blue-ray-tillverkarna skickar med hela filmen istället för att bort över och underkant.
  Jag har flera exempel på filmer som jag har spelat in från TV i 16:9 format där jag kan konstatera att det saknas bildinformation i över och underkant på köpe-DVD:n, medan det är samma bredd på bilden i båda exemplen.
 3. Film smurfen
  Jag tror den här kommer ge bättre känsla för filmen man ser på. Det som kan vara lite störande är att när man ska se på äldre filmer eller filmer med 16:9 format så kommer det uppstå en svart kant på sidorna istället eller så får man dra ut bilden. :)
 4. Patrik Ingvarsson
  Klockrent och säkert skönt för amerikanarna pga. att i alla storfilmer snackas det engelska. Men dom som behöver textning kan jag tycka att det förstör filmen ganska mycket att ha texten framför bilden! Eller vad säger ni?
 5. Daniel Danielsson
  Varför inte bara 2:1 format, 2000 x 1000 pixlar. Enkelt och lagom, för nu...
 6. ash
  det var min själ på tiden..
 7. Hefa
  Varför är det ingen som i samband med denna typ av tv kommenterar det faktum att materialet som ligger på dvd och bluray är mastrat för 16:9???

  Det innebär att för att du ska kunna fylla hela bilden - oavsett om filmen ursprunglign är inspelad i detta format så måste du ZOOMA bilden för att fylla skärmen på en sån här tv. Vilket suger. Du utnyttjar alltså inte bildens fulla upplösning.

  Så en sån här tv går fetbort för mig
 8. Thomas
  Reklamfilmen rockar i alla fall.

  http://www.youtube.com/watch?v=lQ3D4CqHbJM
Skriv kommentar