Anmäl din film till Frame filmfestival

Anmäl din film till Frame filmfestival

Just nu är det dags att lämna in din film till Frame filmfestival i Göteborg. Samtidigt pågår röstningen för Tellus filmfestival i Småland och Blekinge.

Frame filmfestival äger rum den 1 till 2 oktober på Bio Roy i Göteborg. Just nu är det inlämningsdags för din kortfilm, senast den 29 augusti ska den vara inne. Därefter kan publiken under september rösta på sin favorit.

Ett av priserna är Frames vinjettpris, där en filmare bland de tävlande vinner ett stipendium på 5 000 kr och får det ärofyllda uppdraget att göra vinjettfilmen till festivalen 2012. Förra årets vinnare Anton Bohlin kommer vara på plats under årets festival för att premiärvisa sin vinjett, som sedan rullar vid alla visningar.

- Jag skickade in fem olika bidrag av varierande genre och stil till Frame 2010, berättar Anton. Jag tror det var mångfalden och bredden som gjorde att jag vann vinjettpriset.

Produktionsbolaget STARK uppmärksammade Anton under festivalen och fick en praktikplats på företaget. I dag har han även startat eget företag och bor numera i Stockholm där han studerar Motion Graphics på Hyper Island.

Samtidigt pågår just nu publikröstningen för bidragen till Tellus filmfestival som äger rum den 16 september på Monokrom i Kalmar. Se filmerna på webben och rösta på din favorit.

Både Frame och Tellus är regionala filmfestivaler där vinnarna sedan går vidare till den nationella Novemberfestivalen i Trollhättan under november.

Skriv kommentar