Frame.io vill ändra hur vi samarbetar kring filmproduktion online

Frame.io vill ändra hur vi samarbetar kring filmproduktion online

Tänk dig en plats där du kan ladda upp din film så långt som du har kommit, bjuda in några få personer och sedan diskutera hur filmen ska ändras.

Frame.io kommer att fungera som Dropbox för att ladda upp filmklipp, Vimeo för att kommentera dem och e-post för att kommunicera. Frame.io är dock inte till för att visa din film för en större allmänhet.

Du laddar upp filer genom webbläsaren och filerna kan vara upp till 5 terabytes. Fördelen med Frame.io är att det går bra att ladda upp upphovsrättsskyddat material (till exempel tillfällig musik) eftersom all visning sker privat mellan inbjudna användare.

Det går sedan att spela upp två videoklipp jämte varandra för att jämföra bearbetningar och olika klippningar. Du kan kommentera direkt i en bildruta så att allmänna kommentarer som "det där blåa som dök upp 32 sekunder in, vad var det?" faktiskt blir begripliga.

Se videon nedan för en beskrivning av hur tjänsten fungerar.

Än så länge är Frame.io i utvecklingsstadiet men du kan skriva upp din e-postadress för att få ett meddelande när den är färdig att använda. Priset är ännu inte fastställt men utvecklarna lovar att det ska vara överkomligt för de flesta, men det återstår att se vad det betyder.

Skriv kommentar