Gör en dokumentärfilm under ett år på Skurups folkhögskola

Gör en dokumentärfilm under ett år på Skurups folkhögskola

DOK:HUSET är en ny ettårig dokumentärfilmskurs på Skurups folkhögskola. Under hela året får du göra en egen dokumentärfilm. Kursen startar i januari 2011 och sista ansökningsdatum är den 29 november i år.

Dokumentärfilmskursen DOK:HUSET låter dig fördjupa och utveckla ett dokumentärfilmsprojekt. Under ett år får du arbeta med din film, få handledning och undervisning, samtidigt som du är berättigad till studiemedel.

Du söker med ett projekt som du brinner för och som kan vara i vilket stadium som helst. Målet är att det ska bli en färdig dokumentärfilm under kursens gång. Kursdeltagarna väljs utifrån projekt, och du kan söka som regissör eller fotograf.

Totalt antas åtta projekt och det krävs att du redan har gått en grundläggande filmutbildning, såsom en filmlinje på någon
folkhögskola, eller har fått erfarenhet av filmproduktion på annat sätt.

Undervisning och handledning är upplagd så att du endast behöver vara närvarande i Skurup cirka 40 procent av tiden. De dagarna är samlade så att du kan hålla igång ditt filmprojekt på annan ort och pendla till Skurup en till två gånger i månaden.

Kursen startar den 13 januari 2011 och du måste skicka in din ansökan senast 29 november 2010. Ansökningsblankett och mer information hittar du på Skurups folkhögskola.

Huvudlärare är dokumentärfilmarna Ylva Floreman och Thomas Frantzén.

Skurups folkhögskola
fhsk.skurup.se
Skriv kommentar