2 kommentarer

 1. Johan Ask
  Såg fram emot att se underbara "Gulbaggegalan". Fy fan vad det är överdrivet tråkigt med det jäkla löjliga parodiserade schabraket!
  Varför kan dem inte göra en normal gala med normala värdar (tråkiga Sissela Kyle), och utan en massa jävla parodiserade skitinklipp?
  Oscars galan är väl för fasiken inte löjlig?
  // Johan
 2. Jonathan
  Eftersom svensk film till största delen är löjligt dålig, kan Guldbaggefolket inte göra en seriös gala eftersom de tror att folk kommer att skratta åt dem ifall de gör något seriöst för så dåliga filmer. Därför anställer de Kyle och gör "filmtrailers" som båda suger as och som förlöjligar galan. De kan inte göra något allvarligt och bra. Annat var det "förr" när svensk film fortfarande stod sig både nationellt och internationellt (talar om stumfilmstiden och 50-60-talet). Med den filmsituation som råder nu är det svårt att göra något bra. Istället låter man en clown, som faktiskt skulle se mindre löjlig ut ifall hon tog på sig peruk och röd näsa, leda fiaskot. Gud förbjude att man skulle ta en svensk prisutdelning på allvar. Oscarsgalan kan vara rolig men det är smakfulla skämt, inte Sisselas "humor". Nä, låt Per Morberg leda galan nästa år. Introduktionsfilmen kan vara Per som står och slaktar en hjort, utsökt ljussatt i svartvitt med lidelsefull musik, tittar in i kameran, och säger "Se vad ni gjort med svensk film". Sen gråter han.
Skriv kommentar