Filmerna du kan nominera till Guldbaggens publikpris

Filmerna du kan nominera till Guldbaggens publikpris

En del av mitt hjärta, Jag kommer hem igen till jul, Sune – Best man, Britt-Marie var här och Hasse & Tage – en kärlekshistoria. Det är de fem filmer som är nominerade till Guldbaggens publikpris.

Den 3 januari startade omröstningen till Guldbaggens publikpris, svenska folkets eget pris till årets mest populära film. Nytt för i år är att publiken kan rösta på de fem mest sedda svenska filmerna på bio under filmåret 2019, och att Guldbaggens publikpris från och med nu är en Guldbagge.

De fem filmer som är nominerade till Guldbaggens publikpris:

  1. Britt-Marie var här. Regi Tuva Novotny, manus Tuva Novotny, Anders August och Øystein Karlsen, producenter Gustav Oldén och Nicklas Wikström Nicastro (SF Studios). Distributör: SF Studios.
  2. En del av mitt hjärta. Regi Edward af Sillén, manus Lars Vasa Johansson, producent Patrick Ryborn (Unlimited Stories). Distributör: Nordisk Film.
  3. Hasse & Tage – En kärlekshistoria. Regi och manus Jane Magnusson, producenter Fredrik Heinig och Cecilia Nessen (B-Reel Films). Distributör: Nordisk Film.
  4. Jag kommer hem igen till jul. Regi Ella Lemhagen, manus Daniel Karlsson, producenter Sandra Harms och Rachel Bodros Wolgers (Miso Film Sverige). Distributör: SF Studios.
  5. Sune – Best man. Regi och manus Jon Holmberg, producenter Linus Stöhr Torell och Malin Söderlund (Unlimited Stories). Distributör: Nordisk Film.

Omröstningen sker på Aftonbladets hemsida. Publiken kan rösta på de fem svenska långfilmer från filmåret 2019 som setts av flest besökare på bio. Den 10 januari tillkännages vilka tre filmer som går vidare till final, och röstningen fortsätter fram till och med 15 januari. Under Guldbaggegalan presenteras de tre finalisterna. Den film som fått flest röster sammanlagt (under hela röstningsperioden) tilldelas en Guldbagge. De som röstar har chans att vinna biljetter till Guldbaggegalan och årskort till alla svenska biografer under 2020.

Vilka filmer som vinner avslöjas på Guldbaggegalan som äger rum måndag 20 januari på Cirkus i Stockholm och direktsänds i SVT och SVT Play.

Skriv kommentar