Hollywood har börjat sälja filmer för nedladdning

Hollywood har börjat sälja filmer för nedladdning

Det är nättjänsterna CinemaNow och MovieLink som under måndagen berättade att de kommer sälja nedladdningsbara filmer samtidigt som de kommer ut på dvd.

Priserna hos MovieLink ska ligga på 20 till 30 dollar, men kan gå så lågt som 10 dollar för äldre klassiker. CinemaNows priser blir 9,95 till 19,95 dollar. (20 och 30 dollar motsvarar i skrivande stund cirka 154 respektive 231 kronor.)

Båda tjänsterna kommer att ge tittaren möjlighet att göra en säkerhetskopia av filmerna, men kopiorna kan inte brännas på dvd eller spelas upp på en dvd-skiva.

Bolagen som ska serva tjänsterna med filmer är Universal Pictures, Sony Pictures Entertainment, Warner Bros, Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount Pictures liksom Twentieth Century Fox. CinemaNow har kontrakt med Sony, MGM och Lionsgate.

5 kommentarer

 1. lilla_farbrorn
  Inte lösningen på fildelningsproblemet. Priset är ju alldeles för högt - aldrig att jag skulle betala mer än 50 spänn för en film på datorn. 30-70 spänn är rimligt eftersom det inte ens går att bränna på dvd.

  Annars går man på bio eller köper en dvd som går att säkerhetskopiera.
 2. jonkanon
  Som jag fattade det, så var även storleken runt 1 gig per film. Det lär ju inte vara så fantastiks kvalisort. Sen lär det bli omöjligt att handla från sverige. Har försökt via åtskilliga siter, blir bara hänvisad till t.ex brafilm. Och där är jag redan med.
 3. Mr.Man
  Detta ser jag som ett stort steg mot mindre piratkopiering. Nu försvinner ju ett av huvudargumenten, "det går inte att ladda lagligt" 50 spänn kostade det att hyra en film på topplistan när jag var ung (innan internet) och nu får du behålla filmen. Man betalar ju det för en bigmac & co utan att blinka.
 4. Anonym
  KOPIERA MERA
 5. j3n5
  Och 200 spänn och ladda ner? Priset måste ned under 100 spänn, film är mer förbrukningsvara än musik. Visst kan jag titta på en film mer än en gång, men mer än en hundring för en 1Gb rulle som jag inte får kopiera är orimligt..
Skriv kommentar