Internationell kortfilmsfestival: Betting on Shorts

Betting on Shorts är en kortfilmsfestival som äger rum den 14 november samtidigt i mängder av länder. Under en helkväll visas kortfilm och musik.

Kortfilmsfestivalen Betting on Shorts är tillbaka efter förra årets premiär. Festivalen började som en årlig tävling på Institute of Contemporary Arts i London 2005. Den har snabbt vuxit till en internationell filmhändelse i ett dussintal länder. Under en kväll bjuds du på ny kortfilm, musik och performance.

I år tävlar tolv filmer från bland annat Polen, Israel, Grekland, USA, Rumänien och Spanien den 14 november. Filmerna är allt från dokumentärer och animationer till spelfilmer och musikvideor. De är maximalt tio minuter långa och följer årets tema: Kontroll.

Alla deltagande länder visar filmerna samtidigt, för en bred publik och en jury av kritiker och andra filmkännare. Varje jury väljer först en lokal vinnare och enas sedan med de andra jurygrupperna om en totalvinnare som belönas med ära, berömmelse och pengar. Publiken kan även delta genom att satsa på sin favorit och vinna priser.

Programmet för festivalkvällen samt tid och plats meddelas inom kort på bettingonshorts.com. Betting on Shorts finns även som grupp på Facebook.

Betting on Shorts
bettingonshorts.com
Skriv kommentar