Långfilmskonsulent: "Någon borde medicinera henne"
Foto: Leif-Erik Nygårds

Långfilmskonsulent: "Någon borde medicinera henne"

Svenska filminstitutets långfilmskonsulent Baker Karim har hamnat i blåsväder efter angrepp på etikforskaren Ann Heberlein.

”Hon är kanske mitt i ett maniskt skov Heberlein, någon borde medicinera henne”. Det skrev Svenska filminstitutets långfilmskonsulent Baker Karim i ett inlägg på Facebook under dygnet. 

Karim menade att etikforskaren Ann Heberlein talade fascisternas språk efter att hon skrivit en debattartikel på Expressen.

Nu har han tagit bort inlägget och bett om ursäkt.

– Det var dumt skrivet att Ann Heberlein skulle behöva medicineras. Det var inte min mening att kränka personer med psykisk sjukdom. Alla som lider av bipolär sjukdom får min innerliga ursäkt, skriver Karim på Facebook.

Filminstitutets vd, Anna Serner, har också bett om ursäkt.

– Filminstitutet har en enormt viktig roll för svenska filmare. De som kommer till oss och söker pengar ska kunna känna förtroende för oss och konsulenterna. Självklart har det förtroendet fått sig en allvarlig törn, skriver Serner på sin blogg

1 kommentar

  1. Jakob
    Saken uppmärksammades först i min artikel på http://nyheteridag.se/filmkonsulenten-valjer-att-sla-mot-psykiskt-sjuka/ Det hade annars inte uppmärksammats av gammelmedia.

    Det finns en hel del att säga om Baker Karim, men de uppgiftslämnare jag har är rädda att bränna sig i filmsverige. Mer än så kan jag tyvärr inte berätta.

    /Jakob
Skriv kommentar