Lästips inför sommaren

Lästips inför sommaren

Nu tar vi semester och är tillbaka i september. Här får du en hel lista med lästips inför sommaren. Vi rekommenderar dock att du skriver ut texterna och läser dem i hängmattan med en kall drink i handen.

Fly Me to the Moon, and Let Me Play Among the Stars är en mycket intressant artikel (på svenska trots titeln) om tekniken i den svenska IMAX-biografen Cosmonova.

24 Lego Stop Motion Films Mimicking Cool Movies Scenes är scener från filmer gjorda i lego. Kreativt!

Lights ... Cameras ... Insect Repellent? How To Build Your Own Outdoor Movie Theater. Riktigt häftigt hur du bygger din egen utomhusbio genom att spänna upp en duk över ett ramverk av pvc-rör.

Får böta 15 miljoner för fildelning för att ha laddat ned 24 låtar.

Full fart på fildelningen igen trots att det blev en sänkning den 1 april när IPRED-lagen trädde ikraft.

Fler poliser sätts in mot fildelare. 15 stycken poliser kommer arbeta med immaterialbrott. När Sverige anklagas för mutbrott i JAS-affären jobbade en person med fallet som sedan lades ned.

31 Mind Blowing VFX Breakdowns visar hur mäktiga specialeffekter har gjorts i framför allt After Effects.

Dagens Nyheter har startat Filmbloggen som skriver enligt uppgift om "konst och kommers, fin och fult, auteurer och amatörer".

Vem kommer ihåg att Svenska Författareförbundet ville förbjuda videofilmer?

Tilt-shift miniature faking är en häftig teknik som innebär att du får vanliga motiv att se ut som miniatyrer. Det handlar om att skapa ett kort skärpedjup. Och apropå skärpedjup så kan du läsa mer om det i Focus on Controlling Depth of Field with Depth of Field Converters.

Glad sommar!

Voodoo Film finns på @voodoofilm på Twitter samt i filmforumet under hela sommaren.

2 kommentarer

  1. Nyaz
    ...Eller så har man laptopen i hängmattan.
  2. Martin
    iPhone...
Skriv kommentar