Lightworks: Professionell videoredigering nu även för Mac

Lightworks: Professionell videoredigering nu även för Mac

Lightworks är ett professionellt videoredigeringsprogram som används av många Hollywoodfilmer. Det bästa av allt, det är helt gratis och finns nu även för Mac.

Tidigare fanns bara Lightworks till Windows och Linux, men nu finns det alltså en fullt fungerande betaversion även till Mac.

Om du redan köpt och använder ett redigeringsprogram som Adobe Premiere Pro eller Apple Final Cut Pro X är det förstås sällan värt besväret att lära sig ett helt nytt videoredigeringsprogram från grunden.

Det finns alltid en inlärningströskel när det kommer till nya videoredigeringsprogram, men i långa loppet kan det vara värt det om du tänker satsa seriöst på videoredigering.

Kom också ihåg att Lightworks är gratis i standardutförandet. Behöver du mer avancerade funktioner såsom att exportera klipplistor eller att exportera högre upplösning än 720p kostar det alltså pengar.

Betalversionen av Lightworks går lös på cirka 2 000 kronor med dagens valutomvandling från euro. Läs först på Lightworks hemsida om gratisversionen har det du behöver.

För hobbyfilmaren eller independentfilmaren duger dock gratisprogrammet utmärkt och du får ett riktigt, riktigt bra videoredigeringsprogram att klippa film i.

Men kom ihåg att betaversion inte är helt färdig och det kan därför uppstå problem. Klipp därför inte viktiga projekt i Lightworks Macversion, inte ännu åtminstone.

Lightworks ägs av företaget Editshare.

Lightworks
lwks.com

1 kommentar

  1. Martin Sazesh
    Säkert ett bra program men väldigt buggit och segt till PC upplever jag det.
Skriv kommentar