Manipulera video genom att dra och släppa motiv i bilden
Klicka. Dra. Släpp. Objektet du drar följer med.

Manipulera video genom att dra och släppa motiv i bilden

DimP är en vidoespelare som låter dig manipulera objekt i videon genom att dra och släppa dem. Till exempel, om en bil åker förbi i bildrutan kan du dra bilen fram och tillbaka.

Några personer från universitetet i Toronto har kommit på ett riktigt smart sätt att manipulera video. Här kan du dra ett valfritt objekt i bilden för att spola det fram och tillbaka.

Demonstration:

Häftigt exempel på vad du kan åstadkomma med metoden:

Så fungerar det:

DimP är fortfarande en prototyp, men du kan själv ladda ned och testa att leka med ett av dina egna videoklipp. Programmet kräver Windows XP eller Vista samt Microsofts ramverk .NET 2.0.

3 kommentarer

 1. Ronny
  Tyckte det mer verkade vara ett sätt att spola framåt och bakåt i videon precis som det står under det fetstilta. Drar man i bilen fram och tillbaka så flyttades ju allt annat också i bilden. Men det där "utan att flytta andra objekt som rör sig" verkar inte stämma vad jag kunde se.
 2. Peter Dahlgren
  Ronny: Helt korrekt. Artikeln är nu ändrad. Däremot är det möjligt att använda tekniken i form av att spela enskilda objekt fram- och baklänges genom att frilägga dem i efterhand och lägga den frilagda videosekvensen ovanpå originalet.
 3. DiiLMaN
  Riktigt häftigt :P
  men som ronny sa... " Tyckte det mer verkade vara ett sätt att spola framåt och bakåt i videon precis som det står under det fetstilta "
Skriv kommentar